Diensten

redactie

Staan er een paar slordige foutjes in je teksten, dan hebben je klanten waarschijnlijk niet direct vertrouwen in je. Niet eerlijk, maar zo werkt het onbewust vaak wel.

Het kan ook zijn dat je teksten wel foutloos zijn, maar dat je nog steeds niet de gewenste resultaten behaalt. In beide gevallen komt een redacteur van pas. Ik denk met je mee en stel verbeteringen voor, zodat je teksten de juiste doelgroep aanspreken. 

Een greep uit de mogelijkheden:

  • Tekstcorrectie voor het web (ook blogs)
  • Literaire redactie 
  • Vertalingen redigeren
  • Scriptieredactie
  • Feedback motivatiebrief en cv-check

Verder lezen

teksten schrijven

Tegenwoordig heeft iedereen teksten nodig, vooral omdat zo’n groot deel van ons leven zich online afspeelt. Voor bedrijven is het van belang om ijzersterke teksten te hebben die een goede/ enthousiaste/ zakelijke/ sociale/ professionele eerste indruk wekken en die de klant overhalen om het aangeboden product of dienst te kopen.

Daarnaast moet het bedrijf ook nog eens opvallen tussen alle andere, hoog scoren in Google en – in het verlengde daarvan – regelmatig verse en originele content delen. Ik kan je daarmee helpen, zodat jij je kunt focussen op jouw passie.

Een greep uit de mogelijkheden:

  • Webteksten, blogs en advertenties
  • Teksten voor drukwerk
  • Vacatureteksten, cv-check
  • Interviews transcriberen

Verder lezen

schrijfbegeleiding

Iedereen die hulp nodig heeft om zijn of haar manuscript te ontwikkelen, heeft die hulp op een ander punt in het schrijfproces nodig. Er is daarom geen kant-en-klaar pakket om je van tips en adviezen te voorzien (helaas).

Ik kan je zowel helpen je verhaallijn en spanningsboog te ontwikkelen als met het polijsten van je eerste ruwe versie. In dat laatste geval ga ik na waar jouw verhaal behoefte aan heeft en dat koppel ik dan aan je terug in de vorm van een leesrapport. Natuurlijk ben ik er ook om met je te sparren als je even vastzit (writer’s block) of als je tegen andere hindernissen aanloopt.

Ben je voor je bedrijf een non-fictieboek aan het schrijven en kom je er niet helemaal uit of weet je überhaupt niet waar je moet beginnen? Ik help je op weg!

Verder lezen

vertaling

Vertaling uit het Engels nodig? Tell me more. Persoonlijk geloof ik niet in vertaalmachines (nog niet, althans), al vind ik het als taalwetenschapper wel een heel spannend idee.

Tot die tijd moeten we het stellen met die ouderwetse grijze cellen. Dat heeft een groot voordeel: je vertaling leest alsof het helemaal geen vertaling is.

Verder lezen

Iets anders in gedachten?

Kan natuurlijk ook! Mail me met jouw wensen en ik ga meteen voor je aan de slag.