VAN VONKJE TOT VUURZEE

349.00 (incl. btw)

Aantal verkochte artikelen: 16

In deze cursus kinderboeken schrijven leer je door te doen. Na afloop bezit je alle tools om je verder te ontwikkelen als kinderboekenschrijver. En heb je je eerste manuscript in handen!

Voor wie is deze cursus?

  • Voor schrijvers in spe die ervan dromen een eigen kinderboek te schrijven;
  • Voor schrijvers die de handen uit de mouwen willen steken en nu écht willen beginnen;
  • Voor schrijvers die vastlopen met hun (eerste) kinderboek en er in hun eentje niet helemaal uitkomen;
  • Voor schrijvers die zelfstandig aan de slag willen in hun eigen tempo (dit is een zelfstudiecursus!);
  • Voor schrijvers die praktische informatie willen over hoe je een kinderboek schrijft.
Categorie:

ZELFSTUDIECURSUS

VAN VONKJE TOT VUURZEE:
Schrijf in 8 weken jouw kinderboek!

Dit ga je doen:

Module 1 Van idee naar plot (4 lessen)
De eerste week leer je welk puzzelstukje van een verhaal waar hoort. Je dompelt je onder in je eigen verhaalidee (geen zorgen als je er nu nog geen hebt) en gaat de eerste heipalen slaan voor je plot – verder wordt er geen geweld gebruikt in de cursus, beloofd.

Module 2 Conflict & personages (4 lessen)
In de tweede week ga je je personages neerzetten als huizen en je verhaal spannender maken. Hoe? Door ijzingwekkende conflicten te bedenken die jouw personages tegenwerken op hun avontuur. Je werkt daarna je plot uit tot een synopsis. Wat dat is ga ik je natuurlijk vertellen!

Module 3 Setting (4 lessen)
Je personages moeten ook ergens wonen en dan het liefst niet in een bubbel. In week drie ga je daarom aan de slag met de setting van je verhaal. Hoe ziet de wereld eruit? Nadat je je personages een dak boven het hoofd hebt gegeven rond je je synopsis af en ben je klaar voor de volgende stap.

Module 4 Storytelling & perspectief (4 lessen)
Na deze module begint het schrijfgedeelte van je grote schrijfavontuur. Vergeet je pen en je tong niet te slijpen en kom maar op met die woordenregen. Maar eerst: vanuit wiens ogen beleef je het verhaal? En waar moet je rekening mee houden als je voor kinderen schrijft?

Module 5 Storytelling & humor (3 lessen)
Ik heb je van tevoren al gewaarschuwd: een kinderboek móét humor, beeldspraak en spanning hebben. Daar gaan we vandaag voor het eerst van proeven. Ik neem je mee op excursie naar de snoepwinkel van het schrijverschap: humor!

Module 6 Storytelling & beeldspraak (3 lessen)
In week zes gaan we dan ein-de-lijk aan de slag met het schrijfadvies waar je altijd mee wordt doodgegooid: beeldend schrijven, show, don’t tell, beeldspraak. Hoe je beelden oproept in het hoofd van je lezer – en hoe vooral niet – laat ik je deze week zien!

Module 7 Storytelling & spanning (3 lessen)
In week twee heb je je personages al lekker dwarsgezeten, maar hoe al die obstakels op hun pad worden vormgegeven is ook erg belangrijk. Speelt de ontknoping van jouw verhaal zich af aan de keukentafel of midden in de nacht in een bos, met op de achtergrond een krassende uil? Dat laatste, mag ik hopen!

Module 8 Je schrijfstijl ontwikkelen (5 lessen)
De allerlaatste week geef ik je plannen voor de toekomst mee: je gaat kijken, onderzoeken en voelen hoe jij je als schrijver kunt ontwikkelen.

Zij gingen je voor: 

Review van Milan over schrijfcursus Van Vonkje Tot Vuurzee