Redactie

Een greep uit de mogelijkheden:

  • Sparren over toon, stijl en jouw ontwikkeling als schrijver
  • Feedback op jouw zielenroerselen
  • Advies tekstkwaliteit en verbeteropties
  • Literaire redactie 
  • Vertalingen redigeren 

Meer informatie volgt! 

Ondertussen kun je wel alvast lezen wat zij ervan vonden om met mij samen te werken: 

Een foutloze tekst wekt een positieve en betrouwbare indruk, maar een tekst kan nog veel meer doen. Door de juiste stijl en toon te hanteren, spoor je je klant aan om je dienst of product te kopen. Je kunt zelfs een gevoel van urgentie creëren. Naast je persoonlijke wensen hou ik natuurlijk ook rekening met SEO, zodat je website de juiste doelgroep bereikt. De meeste websites zijn al binnen (maximaal) een paar uur spik en span!

Je boek is af en je bent nu op zoek naar een redacteur die jouw manuscript persklaar gaat maken of je drukproef gaat corrigeren. Duizelt het je inmiddels van de vaktermen? Geen zorgen! Ik ben goed thuis in het uitgeefproces en kan je begeleiden als je nog niet precies weet hoe alles werkt. 

Waar ik bij vertalingen vooral op let, is dat de tekst soepel is, geen anglicismen of kromme zinnen bevat en dat het niet te letterlijk is vertaald. Een tekst heeft er meer baat bij om iets minder letterlijk vertaald te worden, als hij daarmee beter leest in de nieuwe taal. Idealiter heb je als lezer niet eens door dat het een vertaalde tekst is.

Een academische tekst is een vak appart: het taalgebruik voelt vaak zelfs tegennatuurlijk. Je mag niet in de eerste of derde persoon schrijven, maar passieve zinnen zijn ook taboe. Wat moet je dan? Ik lees kritisch met je mee en voorzie je tekst van tips en adviezen.

Met de perfecte motivatiebrief heb je die droombaan binnen no time in de wacht gesleept. Oké, zo werkt het misschien niet helemaal (meer), maar het is wel een belangrijke eerste stap. Straal je uit wat je uit wil stralen? Benadruk je je sterke punten voldoende? Krijg ik een goed beeld van wie jij bent? Ik zoek het voor je uit! 

Dit vonden zij daarvan:

Dromenvanger is mijn eerste "eigen" boek, dus ik vond het van tevoren best spannend om met een redacteur aan de slag te gaan. Maar wat een verademing was het. Met haar suggesties heeft ze het verhaal echt naar een hoger niveau getild. Ze stelde precies de juiste vragen waardoor ik met een andere bril op naar de tekst kon kijken, en precies die elementen kon aanpassen (hoe klein soms ook) die het echt beter hebben gemaakt. Daarnaast is ze ontzettend nauwkeurig. En ze is gewoon een heel erg leuk mens. Ontzettend waardevol om met Inge samen te mogen werken!
Laila de Miranda
Auteur
Inge werkt snel, maar toch heel precies. Ze heeft duidelijk verstand van kinderboeken, want ook op inhoudelijk vlak geeft ze waardevolle feedback.
Nathalie Bierhuizen
De Vier Windstreken
Wat een feest om met Inge te werken! Ze is een kei in zowel Nederlandse als Engelse taal, maar dacht ook echt mee en leverde super input voor alle verhalen en communicatie! Topper!
Masha Cheriakova
Geheime Redders Club
Tekstueel heb je me enorm geholpen. De zinnen lopen veel en veel beter. Daar ben ik je erg dankbaar voor. Ook de momenten waarop je het niet kan volgen, hebben me op scherp gezet. Ik ben op mijn plaats diep onder de indruk van je taalvaardigheid. Je hebt heel nauwkeurig gelezen en mij geholpen om nog een slag te maken. 
Esther Didden
Filosofie in Den Haag
Voor ons tweede prentenboek 'Gebakken rijst met van alles en nog wat!!!' hebben we voor het eerst samengewerkt met Inge. Deze samenwerking is ons zeer goed bevallen. Het contact met Inge verliep fijn en soepel en Inge werkt snel, hard en precies. Ook dacht ze pro-actief mee over toevoegingen aan en veranderingen van het verhaal - altijd binnen de kaders van de stijl en inhoud die wij voor ogen hadden. Dankzij Inge's feedback en suggesties is ons verhaal sterker en duidelijker geworden. We kijken ernaar uit om in de toekomst weer met Inge samen te werken.
Reza en Chee-Han Kartosen-Wong
Auteurs
De afgelopen maanden hebben we vanuit ROSE stories met heel veel plezier samengewerkt met Inge voor de boeken 'Mama is minister-president' en 'Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes - 100 bijzondere Nederlandse vrouwen'. Als redacteur is Inge inhoudelijk ontzettend sterk, precies en fijn in de communicatie en omgang. We hadden niet beter kunnen wensen en werken in de toekomst dan ook heel graag vaker samen.
Rozemarijn Houben
ROSE stories
We hebben Inge leren kennen als een enthousiaste, kritische en nauwkeurige lezer, eigenschappen die van groot belang zijn als redacteur. Ze heeft uitgesproken ideeën over boeken en taal, en ze weet deze goed te verwoorden. Ook voor beeld heeft ze een scherp oog. Ze kwam zelfs met een aantal inspirerende voorbeeldboeken uit het buitenland die ze geschikt vond voor ons fonds, wat getuigt van lef en initiatief.
Dik Zweekhorst en Judith Molenaar
Redacteuren Querido Kinderboeken
Wat mij direct opviel is dat Inge een hele betrouwbare en harde werker is. Ze neemt initiatief en denkt graag mee over zaken waaraan ze nog meer kan bijdragen. Ze presteert zeer goed onder tijdsdruk en is gedisciplineerd, doortastend, nauwkeurig, zelfstandig en enthousiast. Daarnaast is Inge een zeer plezierige en bevlogen persoonlijkheid. Inhoudelijk gezien heeft Inge een scherp oog voor details en een sterk analyserend vermogen. Dit weet ze goed om te zetten in structurele en concrete kritiek. Tevens getuigt haar feedback van schrijftalent en een sterke uitdrukkingskracht in taal.
Job Lisman
Hoofdredacteur Uitgeverij Prometheus

En zo zag dat er uiteindelijk uit:

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes van ROSE stories
Mama is minister-president van ROSE stories
De bruggenbouwer van The House of Books
De ridderprinses van De Vier Windstreken
ABC De Vier Windstreken
Daar waar de rivierkreeften zingen van The House of Books