Manuscriptbeoordeling

Je hebt een kinderboek geschreven. En nu?

In gedachten zie je het natuurlijk al in de etalage van de boekhandel liggen (ik begrijp dat zo compleet!), maar een realitycheck is geen slecht idee: een grondige analyse van je manuscript.

Waarom manuscriptbeoordeling?

Een extern en getraind paar ogen gumt niet alleen je eigen blinde vlekken weg, maar biedt ook een uniek perspectief in het boekenvak. Manuscriptbeoordeling biedt je een concreet actieplan om je manuscript te herschrijven en nog beter te maken, om zo je kans op uitgave te vergroten. Daarnaast leer je er heel veel van over je eigen schrijverschap, waar je ook wat aan hebt in je toekomstige manuscripten en schrijfprojecten.

Leesrapport

Je ontvangt een leesrapport van minimaal drie A4’tjes, waarin ik mijn feedback op je manuscript deel. Wat werkt er al ontzettend goed? Wat zijn verbeterpunten waar je nog mee aan de slag moet?

Hierbij komen alle verhaalaspecten aan bod: plot en spanningsboog, personageontwikkeling, causaliteit, perspectief, setting, stijl, helderheid en een eerste voorzichtige inschatting van je uitgeefkansen. 

Daarnaast deel ik praktische tips in de kantlijn van je manuscript – en natuurlijk complimenten! 🙂

Wat krijg je van mij?
 • Een uitgebreid leesrapport van minimaal drie A4’tjes.
 • Feedback in de kantlijn van je manuscript, met praktische tips die aansluiten op het leesrapport.
 • Mijn training ‘Sprinten door de slushpile’, over hoe je je kansen vergroot bij uitgevers en literair agenten.
 • Uitgeefadvies.
Wat heb ik van jou nodig?
 • Een gezellig mailtje waarin je jezelf voorstelt en je kinderboek of jeugdroman pitcht. (Klikkerdeklik!)
 • Je hebt het meest aan me als ik een klik voel met je manuscript, daarom hou ik een lichte selectie aan de poort. Als we besluiten samen te gaan werken, ontvang ik graag:
 • De eerste 6000 woorden van je manuscript.
 • Je synopsis (één tot twee A4’tjes).

Investering in je schrijfdroom:

€ 635,25 (incl. btw)
'Inge heeft me ontzettend goed geholpen met het afronden van mijn manuscript voor een kinderboek. Door haar frisse blik en kritische beoordeling heb ik het verhaal nét dat beetje extra kunnen geven. In haar commentaar is ze heel professioneel en opbouwend. Haar opmerkingen voelen niet als kritiek, maar als aanmoedigingen om door te gaan en het beste uit jezelf als schrijver te halen. Ook dacht Inge met me mee over uitgeverijen waar mijn boek zou passen. Momenteel werk ik aan een tweede boek en ook daarvoor heb ik Inge gevraagd om mee te kijken. Na haar reactie ben ik meteen gaan (her)schrijven. Zo fijn!'
Patricia Pisters
schrijver
'Ik heb hele fijne feedback ontvangen voor mijn boek. Super constructief en inspirerend.'
Jonas Smits
schrijver

(Nog niet zover? Scroll verder voor synopsisbeoordeling om jezelf een hoop herschrijfwerk te besparen.)

Synopsisbeoordeling

Liever al eerder een kritisch paar ogen op je verhaal? Kan ook!

Ik kijk mee naar je synopsis voor je begint met schrijven, zodat je vliegend van start gaat en je jezelf een hele berg herschrijfwerk bespaart.

Meer informatie voor uitgevers
Wat krijg je van mij?
 • Feedback in de kantlijn van je manuscript op je verhaalidee, plot, spanningsboog en personages.
 • Ik geef aan wat ik goed vind werken en wat ik nog niet duidelijk genoeg vind.
 • Ik identificeer (mogelijke) plotholes, fouten in de causaliteit van het verhaal en de beweegredenen van de personages.
Wat heb ik van jou nodig?
 • Je uitgebreide synopsis (maximaal vijf A4’tjes), met daarin een korte pitch van het verhaalidee, de introductie van de hoofdpersoon of hoofdpersonen en je volledige plot van a tot z, inclusief plotwendingen en de ontknoping.
 • Noem ook: de leeftijdscategorie, het genre en eventuele bijzonderheden, denk aan een onbetrouwbare verteller of een wisselperspectief.
 • Een gezellig mailtje waarin je jezelf voorstelt. (Klikkerdeklik!)
Meer informatie voor schrijvers

Investering in je schrijfdroom:

€ 225 (incl. btw)