Nog 10 originele cadeaus voor schrijvers

Inge Marleen 10 originele cadeaus voor schrijvers

De winkels zijn weer open, dat betekent dat alle vergeten en overgeslagen verjaardagen, promoties en schrijfsuccessen moeten worden ingehaald. Gelukkig heb ik de leukste cadeaus voor schrijvers verzameld, zodat jij ze alleen nog maar hoeft te bestellen. 

Ook heel geschikt om voor jezelf te kopen, heb ik gemerkt (oeps)!

1 Een mooie pen 

In mijn vorige blog heb ik ‘m achterwege gelaten, maar deze keer krijgt hij de volle aandacht: een mooie pen! Met de hand schrijven is weer helemaal terug. En niet alleen dat, af en toe een pen pakken in plaats van de computer boort weer nieuwe creativiteit en inspiratie aan. Dus hoe jezelf en je schrijfvrienden een lol en koop een mooie pen voor ze.

Wel eerst even checken of ze van vulpennen houden of van balpennen.

Zelf heb ik de IM vulpen van Parker (medium) en hij schrijft verrukkelijk. 

€ 13,75 – 38

2 The Writers Game: modern authors

Dit kaartspel had ik nog nooit eerder ergens gezien, tot ik het een jaar geleden voor mijn verjaardag kreeg. En wat is dit spel LEUK! Het is een variant op het Engelse kaartspel Top Trumps – heeft niets met Trump te maken, geen zorgen – waarbij je de ander moet overtroeven. In het kort: verschillende succesfactoren van de schrijvers zijn in kaart gebracht, zoals ‘commercial success’, ‘adaptations’ en ‘scandal’. De speler die aan de beurt is kiest een categorie en degene met de hoogste score wint. En repeat

Dit spel is vooral heel erg leuk met een groter groepje van drie of meer. De illustraties zijn prachtig en je maakt meteen kennis met schrijvers van wie je misschien nog niet hebt gehoord. 

€ 14,90

3 The Writers Game: classic authors

En wat bleek? Dit spel is er ook met klassieke schrijvers! Onder het vorige kopje lees je precies hoe je dit spel speelt.

€ 15,50 – 16,99

4 Schrijverssokken

Vroeger was het echt niet cool om iemand sokken cadeau te doen. Gelukkig zit dat met deze leukerds wel snor. Verkrijgbaar bij American Book Center, maar ze staan niet op de website. Dus hup, even langsgaan in de winkel in Amsterdam of Den Haag.

5 Reisdagboek

Speciaal voor de schrijver op reis (dat kan nu weer!) zijn er reisdagboeken. Onderweg schrijf je al je inspiratie en ideeën op, zodat je eenmaal thuis genoeg materiaal hebt om mee aan de slag te gaan. Of gewoon om weer even de fijne herinneringen op te halen. 

€ 24,95

6 The writer’s toolbox

Deze toolbox bevat creatieve spelletjes en oefeningen om je schrijversbrein uit te dagen. Iedereen die schrijft herkent het ongetwijfeld: soms loop je gewoon even vast. Een andere insteek of een ander perspectief kan je uit de sleur trekken en writer’s block voorkomen.

€ 31,95

7 Maya Angelou-mok

Vergeet niet tijdens het schrijven genoeg te drinken, de uurtjes tikken altijd sneller weg dan je denkt. Met een kop thee erbij kun je er weer tegenaan. Hoe leuk is deze mok met inspirerend citaat van Maya Angelou

€ 9,95 

8 Wablief?

Zo te zien kan ik geen genoeg krijgen van spelletjes, want dit is er weer een. Een spel over de vergeten woorden (‘vergeetwoorden’) van de Nederlandse taal! Dit project is een tijdje terug gecrowdfund op Voordekunst en inmiddels is het spel te bestellen via de webshop

€ 14,95 

9 Vergeetwoordenboek

En als bovenstaand spel je bevalt, bekijk dan ook eens de vergeetwoordenboeken die er van onze taal bestaan. Heerlijk grasduinen en inspiratie opdoen!

Bijvoorbeeld:
Van lichtekooi en zwiepkanarie van Sylvia Witteman en Stella Bergsma.
Het Vergeetwoordenboek van Raster.
1000 vergeetwoorden om te koesteren van Nelleke Noordervliet.
Het nieuwe verdwijnwoordenboek van Ton den Boon.

Ook leuk: het Verwarwoordenboek van Jan Renkema.

10 Boekbindset

Na het noeste schrijfwerk is het ook weleens leuk om het resultaat van je arbeid in handen te houden. Printen en binden maar! Met dit setje komt dat helemaal goed.

€ 12,95 

Bonustip! Sprinten door de slushpile

In de training Sprinten door de slushpile leren schrijvers hoe ze uitgevers, redacteuren en literair agenten professioneel kunnen benaderen om hun kans op publicatie aanzienlijk te vergroten. ‘Gewoon’ je manuscript opsturen is namelijk hoe het niet werkt! Je geeft schrijvers met deze training dus eigenlijk hun eerste publicatie cadeau.

€ 75,-

Nog meer inspiratie nodig? 

Ik hoop dat je genoeg inspiratie hebt opgedaan voor de perfecte cadeaus voor schrijvers. Mocht je nog meer inspiratie nodig hebben, kom volgende week dan nog eens terug. Dan deel ik mijn cadeautips voor lezers. Want laten we eerlijk zijn… schrijvers zijn ook allemaal lezers. Tot die tijd heb ik wel alvast mijn cadeaus voor schrijvers en lezers van vorig jaar voor je in de aanbieding.

PS. Misschien ook interessant voor jouw schrijversvrienden: mijn gratis stappenplan om een kinderboek te schrijven!

Dit blog bevat affiliate links. Als je op de gelinkte site iets koopt, ontvang ik een kleine commissie. Het kost jou niets extra’s!

Wil jij een kinderboek schrijven? Ik vertel je hoe je dat doet! Download mijn gratis stappenplan en ga op reis door jouw verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *