7 originele cadeaus voor lezers

7 originele cadeaus voor lezers

De extra bereid-je-voor-op-kerst-blog: de beste cadeaus voor lezers

Je geeft al jarenlang dezelfde pennen en (notitie)boeken en je wil nu weleens iets anders geven aan iemand die van boeken houdt. Dat kan met deze originele cadeaus voor lezers! 

Ex libris

1. Ex libris

Ex libris zijn een mooie manier om je boeken een persoonlijke draai te geven. Je kunt meerdere ontwerpen kiezen voor verschillende genres of je kunt al je boeken samenbrengen met één ontwerp. Ex libris zijn te vinden als plakplaatje of als stempel. Wil je helemaal iets bijzonder? Dan kun je ook een grafisch vormgever benaderen om er een speciaal voor jou te laten maken.

Ex libris verschillende dierenmotieven (Etsy)
Gepersonaliseerde stempel laurierblaadjes (Etsy)
Gepersonaliseerde stempel koffie en boek (Etsy)

En hoe leuk is deze ansichtkaartset met de ex libris van onder anderen Charles Dickens en Edith Wharton?!

€ 20 – € 40

Literaire wandeling in Amsterdam

2. Literaire wandeling

Geef in plaats van een object eens een activiteit. Zitten is het nieuwe roken, dus spring in de benen en ga op een literaire wandeling. Inspirerend, leuk en gezellig.

€ 19,50 (4 of meer personen) – € 29,50 (1 persoon)

Invisible bookshelf

3. Invisible bookshelf

Een boekenplank waarmee je een paar van je favoriete boeken een ereplek kunt geven én een in het oog springend designelement voor in je huis: de onzichtbare boekenplank.

€ 9,95 (klein) – € 12,95 (groot)

Hollands Maandblad

4. Een abonnement

Nu tijdschriften bijna niet meer los te verkrijgen zijn in de boekhandel, worden abonnenten steeds aantrekkelijker. Denk aan: Schrijven Magazine, Hollands Maandblad, Tirade, Awater, Extaze, De Revisor, De Parelduiker of Het Liegend Konijn. De meeste bladen hebben ook proefabonnementen die vaak voordeliger zijn, leuk als kerstcadeautje!

€ 27,50 – € 82,50

5. Personal Library Kit

Maak van je eigen boekenkast een bibliotheek! Met de Personal Library Kit kun je bijhouden aan wie je boeken uitleent, maar het is gewoon eigenlijk een heel leuk speeltje voor jezelf.

€ 15

Iedereen was er van Toon Tellegen

6. Een kinderboek voor volwassenen

In plaats van een boekenbon kun je ook een origineel boek geven, zoals een kinderboek voor volwassenen. Hierbij kun je denken aan Misschien wisten zij alles, Iedereen was er of Is er dan niemand boos? van Toon Tellegen. Een ander prachtig boek is het tekstloze prentenboek Zwerveling van Peter van den Ende.

€ 16,50 – € 22,50

Scrabble

7. Scrabble

Bordspellen zijn weer helemaal in! Scrabble is mijn favoriet. Het is sociaal, want je zit niet de hele tijd op je telefoon en je leert er ook nog eens iets van. Pro tip: combineer met warme chocolademelk of een wijntje. En niet te vergeten het Scrabble-woordenboek!

€ 31,99

Iets minder originele cadeau-ideeën, maar daarom niet minder leuk

Ben je toch op zoek naar iets veiligers? Daar kan ik me ook wel wat bij voorstellen, december is al druk genoeg zonder moeilijke cadeaus. Je kunt dus ook gewoon gaan voor iets uit onderstaande lijst.

  1. Non-books van Blossom Books, bijvoorbeeld een mok.
  2. Speldjes, bijvoorbeeld deze van Etsy.
  3. Iets van The Literary Gift Company.
  4. Een boek (geen grap).

Pssst: Geef je een boek? Een lezer is je dankbaar als je het boek bij de lokale boekhandel koopt. Kan tegenwoordig ook heel makkelijk online (met gratis bezorging), dus daar hoef je het niet voor te laten!

PS. Vergeet als leuk extraatje voor jezelf ook de Hebban adventskalender van dit jaar niet, elke dag een gratis ebook!

Verder lezen
9 originele cadeaus voor schrijvers
Favoriete boeken van 2019
Tips voor langzame lezers
Mijn favoriete boeken over schrijvers
12 kinderboeken die alle volwassenen gelezen moeten hebben (deel 1)
Boekenweek 2.0: ‘Het Voorwoord van de Boekenweek’ + literaire agenda

Dit blog bevat affiliate links naar libris.nl en bol.com. Als je op deze websites iets koopt, ontvang ik een kleine commissie. Het kost jou niets extra’s!


2 reacties op “7 originele cadeaus voor lezers”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *