Schrijf in acht weken een kinderboek


Schrijf in acht weken jouw eigen kinderboek!

Deze week struggelde ik nogal met een blog. Waar zal ik nu eens over schrijven? Ik heb een lijst met onderwerpen die ik interessant vind en normaal springt er altijd wel iets uit. Maar nu niet. Ik was in het wilde weg aan het raaskallen over verdwalen op het internet in een bos van schrijftips, maar zonder echt iets te zeggen.

Ik denk dat ik wel weet hoe dat komt. Vanochtend dacht ik: eerst even aan mijn blog werken, dan kan ik daarna weer verder met m’n cursus. Daar krijg je dus slechte blogs van 😉

Mijn eerste online schrijfcursus!

Een paar weken terug, in mijn verjaarsblog, schreef ik al dat ik een cursus aan het maken ben. Ik vind het ZO leuk en spannend dat ik het nergens anders meer over heb en (bijna) niets anders meer doe. Dus ik ga gewoon alvast wat over mijn cursus vertellen. En over waarom ik de cursus aan het maken ben. Hier word ik echt helemaal blij van!

*trommelgeroffel*

Van vonkje tot vuurzee:
schrijf in 8 weken jouw eigen kinderboek

Zo heet ie! 

En hij is bijna klaar! Het voelt echt als een avontuur om hem te maken en alles eromheen op te zetten. Er is zoveel waar ik al doende achter kom. Ik vind het ge-wel-dig.

Hoe dat allemaal zo is gekomen… 

Terug naar het begin: waarom deze cursus? Als kind waren mijn hobby’s tekenen en schrijven. Door die eerste hobby ben ik op de kunstacademie beland, alleen met die tweede wilde het maar niet vlotten… Ik kwam nooit verder dan korte stukjes en ook die paar zinnen waren nooit veel soeps.

Ieder jaar riep ik tegen iedereen die het maar wilde horen: ‘Ik ga weer schrijven!’ En ieder jaar had ik weer nieuwe wilde theorieën, manieren van aanpakken en weet ik wat bedacht, zodat ik deze keer wél iets af kreeg. 

Niet dus.

Het werkte gewoon nooit. Dan was ik misschien hooguit twee weken bezig en dan weer een jaar of langer niet.

De laatste keer dat ik besloot weer te gaan schrijven, na een hiaat van járen, schreeuwde ik het voor de verandering eens niet van de daken. Eerst maar eens bewijzen dat het me nu wel zou lukken, dacht ik. Als redacteur had ik inmiddels zo veel geleerd over hoe je een verhaal vertelt, zag ik de rode draad in ieder verhaal, ook al zijn er duizenden verschillende manieren om een verhaal te vertellen.

En het werkte! Mijn eerste (versie van mijn) manuscript is inmiddels af. Natuurlijk moet er nog aan worden geschaafd, maar mijn doel was om een verhaal van begin tot eind op papier te krijgen. De rest is stilisme en de enige manier om dat te leren is: doen! 

Jou gun ik het ook om een oude of nieuwe hobby op te pakken. Ik gun jou ook je eerste manuscript en dat was mijn aanleiding om deze cursus te maken. 

Hoe ziet de cursus eruit?

Veel cursussen focussen voor mijn gevoel te weinig op het plot en dat was juist een van mijn eigen struikelblokken. Schrijfstijl kun je ontwikkelen door schrijfoefeningen te doen, cursussen of workshops te volgen, zelf veel te oefenen en veel te lezen. Maar een verhaal vertellen is een vak apart. Dat schud je niet even uit je mouw. 

Althans, ik niet. 

Als je vastloopt met schrijven of niet goed weet waar je moet beginnen, kan een vastomlijnd plan je bewegwijzering door het verhaal vormen. Zodat je niet verdwaalt en altijd weet waar je heen moet. Het is dan aan jou welke weg je neemt om er te komen!

Want het heet niet voor niets creatief schrijven 😉

Ik miste dus een cursus die praktisch en concreet is. Eentje die er echt op is gericht om je boek af te krijgen in de grote lijnen. Want daar liep ik zelf steeds tegenaan. 

Alle kennis die ik als redacteur heb opgedaan heb ik gebundeld en getransformeerd tot een praktisch stappenplan. Met elke stap kom je dichter bij het eindresultaat: jouw eigen kinderboek!

In eerste instantie zou het een e-mailcursus worden, maar ik ben nu aan het heroverwegen wat de beste les- en leermethode voor deze cursus is, zodat jij er alles uit kunt halen wat erin zit.

De laatste i’tjes worden bepunt…

Samen met een didactisch expert ben ik de cursus nu aan het finetunen. De i’tjes worden bepunt en de laatste puntjes worden geslepen.

Ik kan echt niet wachten!

Ga je mee op avontuur?

Als ik het kan, kan jij het ook!

Schrijf ze! 

Verder lezen
Waarom ik ‘Show, don’t tell’ geen productief schrijfadvies vind 
Nog 3 slechte schrijfadviezen (+ hoe schrijftalent tegen je kan werken) 
9 dingen die je moet weten VOOR je een roman gaat schrijven

Wil jij een kinderboek schrijven? Ik vertel je hoe je dat doet! Download mijn gratis stappenplan en ga op reis door jouw verhaal
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *