Boekenweek 2.0: ‘Het Voorwoord van de Boekenweek’ + literaire agenda

Het Voorwoord van de Boekenweek 2021 - Inge Marleen

De boekhandels zijn dicht, de Boekenweek gaat niet door en is uitgesteld tot de zomer. Het literaire landschap begon zo langzamerhand bar te worden, tot er deze week ineens een opleving was met nieuwe initiatieven en een vers sprankje hoop.

De Boekenweek 2.0: ‘Het Voorwoord van de Boekenweek’

De Boekenweek is verplaatst naar de zomer, wanneer hopelijk de boekhandels weer open zijn. Om de oude Boekenweek (6 t/m 14 maart) toch niet geheel aan ons voorbij te laten gaan, zijn er allemaal (online) evenementen en programma’s georganiseerd.

Wat is er te doen?

Boekenbalspecial: op vrijdag 5 maart om 19:00 besteedt het tv-programma De Vooravond (NPO1) aandacht aan de Boekenweek, als alternatief voor het jaarlijkse Boekenbal. Met: Hanna Bervoets, Roxane van Iperen, Adriaan van Dis en Arjen Lubach.

Minibieb: vanaf 7 maart komt de VPRO met een nieuwe webserie: Minibieb der onvolprezen boeken. Elke week vertelt een auteur welke vergeten of onontdekte boeken door iedereen moeten worden gelezen. Met: Jaap Robben, Walter van den Berg, Gerda Blees, P.F. Thomése, Raoul de Jong, Bibi Dumon Tak, Babs Gons en Mira Feticu.

Reading challenge De Vries Van Stockum: boekhandel Van Stockum heeft (samen met Hebban) een reading challenge georganiseerd van 8 tot en met 12 maart: 5 boeken lezen in 5 avonden. De inschrijving is helaas gesloten en vanaf aanstaande maandag gaan 152 lezers (mezelf incluis) de uitdaging aan. Het pakketje ligt braaf op me te wachten en ik ben zó benieuwd welke boeken erin zitten. Kijk mee op mijn instagram om te zien wat voor moois ik volgende week uitpak.

Avond van het Boek: op 13 maart kun je live vanuit je woonkamer meekijken naar de Avond van het Boek. Hanna Bervoets en Marieke Lucas Rijneveld worden geïnterviewd over hun boeken, schrijverschap en prijzen. € 7,50 

Ik kan niet wachten op de ‘echte’ Boekenweek en het Boekenweekgeschenk van Hanna Bervoets, maar tot die tijd vermaak ik me wel met al deze leuke activiteiten. 

Wat ben jij komende week allemaal van plan om te doen? 

Wat lees je nu? 

Verder lezen
Het voorwoord van de Boekenweek op Hebban
Literaire agenda (Hebban)
7 originele cadeaus voor lezers 
Favoriete boeken van 2019 
Tips voor langzame lezers 
Mijn favoriete boeken over schrijvers 
12 kinderboeken die alle volwassenen gelezen moeten hebben (deel 1) 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *